Îmbătrânirea pieliieste treptat și de neoprit. Timpul nu poate fi învins, dar cosmetologia modernă oferă un complexmăsuri anti-îmbătrânire, care va încetini formarea ridurilor și a petelor de vârstă, va menține elasticitatea pielii și un aspect proaspăt. În articolul nostru, vom vorbi despre ce proceduri de îngrijire a pielii faciale pot fi făcute acasă și despre cum să facem față semnelor de îmbătrânire într-o clinică de cosmetologie.
Cauzele îmbătrânirii pielii
Al nostru s-a schimbat de-a lungul anilorfond hormonal, procesele metabolice încetinesc. Proteine naturale colagen și elastina (componentele de bază ale pielii noastre)produs mai lent și în cantități mai mici, reînnoirea celulară este mai puțin intensă. Pielea devinemai puțin elastic, mai uscat și mai subțire, proprietățile sale protectoare sunt reduse.De asemenea, din cauza încetinirii reînnoirii celulare, celulele keratinizate nu se exfoliază singure și formează un strat dens de suprafață (proces de cheratoză), în care numărul de melanocite responsabile de pigmentare este crescut. Petele de vârstă devin mai pronunțate, apare lentigo.
Semnele îmbătrânirii pielii sunt:
- riduri de vârstă;
- pigmentare crescută;
- regenerare întârziată;
- uscăciune;
- tendinta de peeling.
Cauzele îmbătrânirii premature pot fiereditate negativă, obiceiuri proaste, malnutriție, perturbări hormonale, boli cronice, îngrijire insuficientă și chiar ecologie slabă.
Îngrijire anti-îmbătrânireeste un ansamblu de măsuri (cosmetice, proceduri, preparate etc. ) care vizează eliminarea sau atenuarea semnelor de îmbătrânire ale pielii feței și corpului.
Caracteristicile îngrijirii anti-îmbătrânire
Îngrijirea anti-îmbătrânire vizează:
- stimularea proceselor metabolice la nivelul pielii, funcțiile sale regenerative și protectoare;
- restabilirea elasticității pielii, alinierea ovalului și reducerea ridurilor;
- nutriție și hidratare;
- lupta împotriva pigmentării crescute;
- protecție împotriva efectelor nocive (în primul rând împotriva radiațiilor ultraviolete).
Îngrijirea anti-îmbătrânire poate include următoarele:
- eliminarea problemei îmbătrânirii premature din interior: luarea de medicamente care stimulează producția de colagen, vitamine, corectarea nutriției, regimul de băut;
- tratamentul bolilor cronice,alinierea nivelurilor hormonale la femei;
- schimbarea conditiilor de viata: refuzul de a munci, care presupune zboruri constante sau machiaj, lipsa somnului, stres, stare indelungata la soare; trecerea la alte condiții climatice și ecologice;
- ingrijirea casei: creme anti-imbatranire, peelinguri usoare, seruri si masti; automasaj, taping, fitness facial;
- proceduri cosmetice.
Indicatii generale pentru tratamentele anti-imbatranire
Deja după 25 de ani, elasticitatea pielii începe să scadă treptat, apar primele riduri, așa că cosmetologii sfătuiesc începând de la această vârstăaplica produse cosmetice anti-imbatranire.
Semnele că ar trebui să recurgeți la tratamente anti-îmbătrânire sunt:
- modificarea tipului de piele, tendință la uscăciune și descuamare;
- formarea ridurilor;
- pierderea elasticității pielii, ovalul feței „plutește", apar flăcări și lasături;
- apariția petelor de vârstă, tenul devine tern, pământesc;
- mărirea porilor, post-acnee, recuperare pe termen lung după leziune, apariția unor cicatrici mici;
- sensibilitate crescută a pielii - reacții la frig și expunere la radiații ultraviolete.
Tipuri de proceduri cosmetice pentru întinerirea feței
Întinerire pe dispozitiv
O procedură de aparat nedureroasă bazată pe metoda de furnizare prin vortex a serurilor terapeutice pe pielea feței și a corpului și eliminarea cu vid a imperfecțiunilor, a celulelor moarte și a compușilor uzați.
Unicitatea acestui tip de terapie anti-îmbătrânire constă înefect uimitor multi-complex, care este vizibil imediat după 1 sesiune. Siguranța absolută datorită duzelor individuale, lipsa durerii, precum și capacitatea de a înlocui mai multe vizite la diferiți specialiști sunt principalele avantaje.
Procedura combină în același timp:
- curățare;
- exfoliere (peeling);
- extracţie;
- hidratare și nutriție;
- lifting și întinerire;
- protecţie.
Pentru a obține efectul maxim de întinerire, de obicei sunt necesare 7 până la 10 ședințe.
Fotoîntinerirea feței
Aceasta este o procedură foarte eficientă care permiteelimina imperfecțiunile pielii, cum ar fi:
- pete întunecate;
- post-acnee;
- formațiuni vasculare;
- cheratoză solară;
- mici riduri.
Datorită acțiunii culorii intens pulsate dintr-o anumită gamăTugorul pielii este restabilit, modificările legate de vârstă sunt eliminate, procesele metabolice sunt îmbunătățite, începe procesul de regenerare celulară.
Înainte de procedură, pe piele se aplică un gel conductor special. După fotoîntinerire, este necesar să se facă în mod constantutilizați protecție solară, inclusiv produse cosmetice decorative cu un factor de protecție ridicat împotriva efectelor nocive ale radiațiilor ultraviolete. Pentru un efect maxim de intinerireVor fi necesare 3-5 sesiuni de corectare foto.
Terapia botulinica
Terapia botulinica -Aceasta este o injecție în țesutul muscular al feței a proteinei toxinei botulinice, care are un efect relaxant asupra acesteia.Mușchii încetează să se mai contracte sub influența neurotoxinei și trag pielea împreună cu ei, ridurile se netezesc pentru o perioadă de până la șase luni. În plus față de faptul că procedura este destul de dureroasă, după aceasta este necesar să se respecteo serie de reguli în perioada de reabilitare:timp de câteva ore nu puteți lua o poziție orizontală și nu puteți picta, timp de câteva zile nu puteți face sport, bea alcool, nu puteți merge la saună și solar și nu puteți face alte proceduri cosmetice.
Mezoterapie
Principiul de întinerire se bazează pe subcutanatintroducerea mezo-cocktail-urilor care conțin acid hialuronic, extracte de plante, vitamine, aminoacizi, antioxidanți și preparate homeopatice și medicinale.
Multe microinjecții se fac în pielea feței și a gâtului după o anestezie locală preliminară cu o cremă specială. Procedura are un efect de întinerire și vindecare, ajută la eliminarea toxinelor, scăpa de imperfecțiuni și reface metabolismul lipidic.
Mezoterapia poate fi efectuată și prin una dintre metodele hardware:
- laser;
- hidromezoterapie;
- oxigen;
- ionic;
- criomezoterapie.
Pentru o întinerire complexă, aveți nevoie8-10 tratamente la intervale săptămânale. Efectul poate dura până la un an, dar mai des scade vizibil după 6-7 luni.
Biorevitalizarea
Acest tip de întinerire diferă de mezoterapie prin faptul că se bazează principiulsaturarea pielii cu acid hialuronic. Procedura poate fi efectuată în diferite moduri:
- injecţie;
- laser;
- iontoforeza;
- magnetoforeza;
- criobiorevitalizarea;
- oxigen;
- peptidă;
- fracționat.
Acidul hialuronic are un efect complex asupra pielii:
- hidratare;
- creșterea fermității și elasticității;
- restabilirea funcțiilor de protecție;
- activarea producției naturale de colagen și elastină;
- netezirea ridurilor;
- oferind pielii un tonus sanatos.
Cursul de întinerire cu ajutorul biorevitalizării este de obiceiinclude 4-7 sedinte.
Peelinguri
Peelinguri chimice ptpe baza de acizi AHA si PHAau un efect complex asupra pielii, eliminând celulele moarte și trezindu-l, stimulând regenerarea și normalizând procesele metabolice.
Pentru întinerire se folosesc cel mai des peelingurile medii și profunde (până la nivelul dermului). După proceduri, este necesară o recuperare lungă -utilizarea de protecție solară, agenți de calmare, hidratare, deoarece in perioada de reabilitare pielea este foarte descuamata, se observa roseata, iar aspectul estetic este departe de a fi ideal. Efectul anti-imbatranire se obtine in medie dupa 6 proceduri cu un interval de 10-14 zile.
Cum să te pregătești pentru tratamente anti-îmbătrânire
Pentru a se pregăti pentru tratamente anti-îmbătrânirenecesar:
- reduce umflarea, pentru aceasta, timp de 2-3 zile, limitați utilizarea lichidelor, a alimentelor condimentate și sărate, a peștelui și a fructelor de mare;
- nu beți alcool timp de 3-5 zile;
- evita găsireaîn lumina directă a soarelui fără cremă protectoare;
- abține-te de la alte proceduri,traumatizarea sau reducerea funcțiilor de protecție ale pielii;
- folosiți hidratarea și hrănireaproduse cosmetice;
- aplica metode de automasaj.
Când să începeți să utilizați cosmetice anti-îmbătrânire
Puteți începe să utilizați agenți anti-îmbătrâniredeja după 25 de ani, dar nu trebuie să exagerați și să folosiți compoziții cu efect de lifting care nu sunt potrivite vârstei. În caz contrar, pielea se adaptează la cosmetice, iar la o vârstă mai matură, când ar merita să aplici măsuri îmbunătățite, acestea nu vor funcționa.
suficient pentru a începetonifiere și hidratare, precum și peelinguri ușoare și măști regeneratoare acasă.Apoi, pe măsură ce pielea îmbătrânește, folosiți creme adecvate vârstei (indicate pe ambalaj), vizitați un salon de înfrumusețare și chiar, dacă este necesar, recurgeți la metode chirurgicale de lifting facial.
Masuri de precautie
În căutarea frumuseții, este important să ne amintim că sarcina principală este de a îmbunătăți aspectul, nu de a-l strica. Pentru a menține pielea sănătoasă și strălucitoare la orice vârstă,trebuie luate în considerare următoarele nuanțe:
- înainte de orice procedură cosmeticăconsultați o cosmeticiană, iar specialistul trebuie să fie dintr-o clinică dovedită, să aibă o vastă experiență de lucru și o educație de calitate. Un astfel de specialist nu va impune manipulări și mijloace inutile sau inadecvate;
- Nu vă faceți propriile peelinguri chimice acasăși, de asemenea, frecați pielea cu compoziții cu particule abrazive mari prea des;
- foarte important de luat în consideraretipul tau de piele si starea ta de sanatate.Ceea ce i se potrivește unui prieten sau rudă poate deveni complet inacceptabil pentru tine;
- dacă este prezent pe pielemicrotraumatisme, tăieturi și inflamații,procedurile cosmetice ar trebui amânate