Fototermoliza este o modalitate modernă de întinerire

întinerire facială non-ablativă

Nu-ți place cum arată pielea ta? Poate că este timpul să ne gândim la metode eficiente de întinerire? La ce varsta este recomandat sa incepi sa faci aceste proceduri? Astfel de întrebări apar la aproape fiecare femeie după 30 de ani. Procesul de îmbătrânire începe la o vârstă mai fragedă, dar la această vârstă nu îl observăm încă.

Din fericire, medicina și cosmetologia modernă nu stau pe loc și oferă pacienților lor multiple hardware și proceduri de injectare, dar acest articol se va concentra pe metoda laser de întinerire a pielii. În cosmetologie, se folosesc diverse tehnici laser, dar toate pot fi împărțite în două tipuri:

  • ablativ (cu afectarea stratului superficial al pielii);
  • non-ablativ (fără a deteriora stratul superficial al pielii).

Cum să întinerești rapid pielea?

Treptat, pe piele apar ridurile, aceasta devine plictisitoare, porii se extind. Fototermoliza cu laser ajută la restabilirea rapidă a tinereții pielii. Această metodă eficientă nechirurgicală de întinerire a pielii ajută la stimularea și corectarea structurii celulare fără modificări distructive. Pentru fototermoliza, se folosește un fascicul laser, care este împărțit în microraze. Astfel, în timpul procedurii, devine posibil să se controleze adâncimea și gradul de expunere și să se prevină deteriorarea stratului superior al epidermei.

Fototermoliza cu laser a feței ajută la îndepărtarea ridurilor mimetice, la reducerea porilor dilatați, la reînnoirea pielii feței, gâtului și decolteului. De asemenea, ajută la eliminarea eficientă a pigmentării pielii, la îndepărtarea cicatricilor, vergeturilor, cicatricilor. Folosind această metodă, poți scăpa chiar și de cele mai profunde și mai vechi cicatrici și vergeturi. Acțiunea dispozitivului poate fi comparată cu acțiunea de peeling sau lustruire, doar că este mult mai eficientă. În procesul de prelucrare a pielii, microarsurile rămân pe suprafața acesteia. În perioada de reabilitare ulterioară, stratul superior al pielii moare și este îndepărtat în mod natural. În zonele deteriorate, colagenul începe să fie produs în mod activ, ceea ce contribuie la formarea de noi celule sănătoase. Deja după câteva proceduri, devine vizibil că pielea este mai uniformă, iar după finalizarea cursului, devine clar că problemele cosmetice au dispărut complet în fundal.

Aparat pentru fototermoliza feței

Laserul fracționat non-ablativ Lux1540, ca parte a sistemului Palomar Icon, ajută la rezolvarea eficientă și rapidă nu numai a problemelor elementare, ci și mai degrabă complexe ale pacienților din cosmetologie.

Laserul este utilizat atunci când este necesar pentru a elimina următoarele probleme:

  • întinerirea dermei;
  • eliminarea ridurilor;
  • impact asupra cicatricilor și cicatricilor;
  • vergeturi postpartum pe piele;
  • lupta împotriva ptozei gravitaționale a pleoapelor superioare și inferioare.

Avantajele dispozitivului îl fac să fie solicitat. Eficacitatea sa crescută a fost dovedită de mult prin numeroase rezultate clinice pozitive. Dispozitivul se bazează pe întinerirea pielii prin stimularea sintezei de colagen și reînnoirea pielii. Laserul creează o adâncime bună de expunere - până la 2 mm. 2-3 treceri peste suprafata pielii sunt suficiente pentru a realiza o densitate buna de expunere la raze pentru a imbunatati structura pielii.

În comparație cu alte lasere, modelul de tip fracționar oferă cea mai bună siguranță și lipsă de durere. Laserul folosește tehnologia aprobată cu puls neted. Aparatul nu necesită utilizarea de consumabile suplimentare, ceea ce face procedura mai economică.

Efectuarea procedurii

Fototermoliza fracționată cu laser se efectuează după pregătirea prealabilă a pielii. Înainte de procedură, acesta trebuie curățat de excesul de sebum, praf și produse cosmetice. Deoarece tratamentul se efectuează cu ajutorul unui laser, locurile de impact sunt tratate cu un anestezic. Dupa cateva minute se indeparteaza crema anestezica si se aplica un gel special pentru a facilita alunecarea aparatului. Înainte de procedură, se creează o schemă specială de procesare. Durata medie a procedurii nu depășește 30 de minute.

În timpul procedurii, pacientul nu simte durere, se poate observa doar o ușoară senzație de furnicături sau arsură. În general, procedura nu provoacă disconfort și este destul de confortabilă pentru pacient. După finalizarea procedurii, se aplică o cremă pe piele pentru a reduce hiperemia și umflarea. Procedura de fototermoliza fracționată se repetă după 2-3 săptămâni. Fiecare sesiune obișnuită este desemnată de un cosmetician în mod individual.

Îngrijirea pielii după expunerea la dispozitiv

Fototermoliza fracționată cu laser a feței acționează ușor asupra pielii, astfel încât aceasta se recuperează suficient de repede. Riscurile de apariție a oricăror complicații sunt complet excluse, dar după procedură de ceva timp este necesar să se respecte următoarele reguli:

  • în caz de hipersensibilitate a pielii, evitați lumina directă a soarelui timp de 1 lună. Vara, se recomanda folosirea cremei de protectie solara;
  • timp de 2 saptamani aplica o crema hidratanta pe zona tratata, care sa fie usoara si sa nu infunde porii;
  • nu utilizați peelings și scrubs timp de cel puțin 2 săptămâni.

Roșeața și umflarea ușoară sunt o reacție normală a organismului, iar aceasta trece destul de repede, pe măsură ce are loc regenerarea celulară. Cursul procedurilor este de 4-8 ședințe cu o frecvență de o dată la 2-6 săptămâni. Un avantaj suplimentar al acestei tehnici este că se potrivește bine cu biorevitalizarea, terapia cu plasmă și alte metode de întinerire care vizează întinerirea pielii și sinteza colagenului.

Varietăți de fototermoliză fracționată

Până în prezent, există o metodă non-ablativă de întinerire care ajută la îmbunătățirea stării gâtului, feței, pleoapelor, elimină vergeturile și post-acnee. De asemenea, este folosit pentru a îmbunătăți aspectul general în general. Această tehnică oferă rezultatul său pozitiv în tratarea pigmentării pielii și a zonelor cu pigmentare insuficientă. Acțiunea este prelungită, ceea ce înseamnă că starea pielii devine mai bună și efectul persistă câțiva ani.

Tehnica ablativă se bazează pe utilizarea unui laser CO2. Datorită impactului fasciculului său, deteriorarea epidermei are loc la o anumită adâncime. Apoi, în decurs de trei luni, se formează colagen pe zona tratată a pielii. Un astfel de laser este capabil să elimine defectele suficient de pronunțate. Pe lângă laserul principal, se poate folosi un laser cu erbiu, a cărui lungime de undă a fasciculului este ceva mai scurtă, ceea ce înseamnă că efectul nu este atât de profund și mai rapid.

În comparație cu metoda non-ablativă, pacienții experimentează o oarecare durere după această procedură, dar procedura a îmbunătățit eficacitatea și siguranța în comparație cu ablația standard cu laser.

Contraindicații pentru procedură

În ciuda efectului pozitiv evident, toate metodele de întinerire a pielii faciale au contraindicațiile lor. În acest caz, ar trebui să evidențiați:

  • boli de piele, cum ar fi psoriazisul și dermatita;
  • sarcina și alăptarea;
  • epilepsie;
  • oncologie;
  • procese inflamatorii și infecțioase;
  • curățare recentă a feței folosind substanțe chimice;
  • alergie la anestezice.

Fototermoliza feței este permisă pe orice fototip de piele, deoarece efectul este realizat de razele infraroșii care pătrund în piele. Deoarece vindecarea are loc destul de repede, efectul poate fi pe diferite zone.

Fototermoliza CO2

Fototermoliza fracționată a CO2 este un aparat special pentru influențarea pielii. Metoda implică utilizarea unui efect punct de adâncime al unui laser cu dioxid de carbon, care lasă un număr mare de daune microtermale pe piele. În straturile profunde ale pielii nu apar doar daune termice, ci în același timp încălzirea zonelor de piele învecinate care rămân nedeteriorate.

Fototermoliza fracționată a laserului CO2 elimină dezvoltarea efectelor secundare. Gradul de expunere a țesuturilor poate fi ajustat prin modificarea zonei de acoperire și a distanței dintre zonele microtermale. Acesta este ceea ce este special la acest dispozitiv.

Fototermoliza fracționată dă un rezultat vizibil după 3 proceduri. Recuperarea după procedură este destul de rapidă. După procedură, apar următoarele modificări:

  • pielea este impresionant de strânsă;
  • tenul se îmbunătățește;
  • structura pielii este nivelată;
  • pleoapele sunt trase în sus.

Fototermoliza fracționată este efectuată de un cosmetolog cu experiență, care evaluează starea pielii, ia în considerare indicațiile și contraindicațiile, precum și dorințele pacientului. Metodele eficiente de întinerire ajută fiecare pacient să uite ce este tenul cenușiu tern, porii dilatați care au deranjat mai devreme, precum și cicatricile și vergeturile post-acnee.

Efectul maxim se obține atunci când se tratează ridurile superficiale. După fiecare procedură, este nevoie de timp pentru recuperare și producerea de colagen și elastina necesare pentru a netezi ridurile. Rezultatul final poate fi observat după câteva luni.